Over Kitty Boon

Na mijn opleiding aan de Academie Minerva te Groningen werk ik als beeldend kunstenaar in de culturele sector.
Daarvoor werkte ik als  kostuum-, decorontwerper en theatermaker. Deze twee disciplines heb ik samengebracht in foto’s, films en installaties die ik maak.

Door te onderzoeken, te experimenteren en te spelen vind ik mijn beelden. Het is boeiend om door te transformeren en beelden te maken die een wereld laten zien die niet direct herkenbaar is. Beelden die aangenaam zijn om naar te kijken vanwege de esthetische uitstraling, maar ook met een gelaagdheid aan mysterie, vervreemding, melancholie en een gevoelige poëtische sfeer.

Kunst moet verwonderen, verbazen en kunnen meevoeren naar een gecreëerde wereld. 
In de door mij gecreëerde wereld zie je een ambivalentie doordat ik speel met begrippen als werkelijkheid en schijnwerkelijkheid. Door mijn nieuwsgierigheid en passie voor creëren, vlinder ik van het een naar het ander.
Het is een feest om disciplines te mixen om zo nieuwe werelden te kunnen creëren.

Naast mij werk als beeldend kunstenaar werk ik ook met veel plezier als kunstvakdocent.