Over Kitty Boon

Foto: Gea Schenk

Ik ben werkzaam als beeldend kunstenaar en theatermaker. 
Maak foto’s, films en installaties die verhalend zijn.
Dit probeer ik te bereiken door te ensceneren met sfeer, compositie, attributen en licht.

Ik vind mijn beelden door te onderzoeken, te experimenteren en te spelen.
Het is boeiend om door te transformeren beelden te maken die een wereld laten zien die niet direct herkenbaar is. Beelden die aangenaam zijn om naar te kijken vanwege de esthetische uitstraling, maar met een gelaagdheid aan mysterie, vervreemding en melancholie en met een gevoelige poëtische sfeer die verwarring oproept bij de toeschouwer.

Ik wil de beschouwer verwonderen en meevoeren in een door mijn gecreëerde wereld. Een wereld die een ambivalentie in zich draagt door met begrippen als werkelijkheid en schijnwerkelijkheid te spelen. 

Water, spiegeling en transparantie spelen een rol in mijn werk. Daarnaast ben ik geboeid door het materiaal zelf, zoals textiel met behoud van de tactiele kwaliteit, de patronen en de structuren ervan. 
Inspiratie voor het werk komt voort uit mijn eigen ervaringen en uit de toneelliteratuur.