Het Huis van de gedeelde verhalen

Verhalen van veteranen & vluchtelingen komen samen in ‘Het huis van de gedeelde verhalen’. 

Op het Bevrijdingsfestival in Assen staat dit jaar een bijzondere verhalende installatie. Verhalen van veteranen en vluchtelingen worden samengebracht in een installatie. 4 makers uit verschillende disciplines slaan de handen ineen om oorlogsverhalen van verschillende partijen te delen

Journalist Eline Kuper sprak vijf veteranen over hun uitzending en de periodes erna. Ook sprak ze vier vluchtelingen over hun tijd in de oorlog en de nasleep hiervan. Deze interviews vormden de basis voor de installatie, waarin verschillende disciplines gebruikt zijn. Zo fotografeerde beeldend kunstenaar Kitty Boon de veteranen en de vluchtelingen en maakte ze aanvullend beeldend materiaal. Okki Poortvliet, filmmaker maakte een animatie. En hoofdletterF, ( theatermaker en spoken word artiest Femke Torensma), schreef verschillende teksten. Met zijn vieren hebben ze hun expertise samengebracht in een coherente installatie waar de verhalen van de mensen centraal staan. 
Aan de buitenkant van de installatie, zijn foto-collages te zien en aan de binnenkant wordt je ondergedompeld in film, animaties, foto’s, teksten, beeldend werk en audio. Aan het einde van je bezoek wordt je uitgenodigd om na te denken over je eigen verhaal. Want we  delen allemaal een verhaal; uiteindelijke willen we allemaal leven in vrijheid.

Het project wordt ondersteund door Kunst&Cultuur Drenthe en gefinancierd door het Vfonds. 

www.bevrijdingsfestivaldrenthe.nl